Monday, October 22, 2007

Maria's virtual junk market


Prodajem: kišu, skripte iz sintakse, potvrde o plaćenim računima, preslanu kopiju Vegete, olovke koje nemaju štras, prljave prozore, loše šale, loše uspomene, lica koja ne mogu da vežem uz imena, imena koja ne mogu da vežem uz priče,štamparske greške, greške u koracima, zime, nekoliko proljeća, nekoliko utoraka, jedan petak i jednu Novu godinu, neplaćene račune, prehladu, dva straha iz prošle i jedan veliki iz ove godine, jedno nešto čemu ni ime ne znam (tamnoplavo, nekako hrapavo), četiri teška poznanstva, dvije kutije (i ono što je u njima, ja ih neću otvarati više), neke snove (ima i lijepih i ružnih, u kompletu su), ime jedne djevojčice (slučajno ostalo u mome vlasništvu), jedno izmaštano ljetovanje, zakazan pregled kod ljekara opšte prakse, još jednu kišu (više pljusak), prekore, svadja nekoliko, hrpu razloga za ljutnju (nezapakovano, razbacano, više za bacanje), korektor za podočnjake, nemire, nekoliko kilograma i jedno tepanje (starije ali očuvano, jedva ga se odričem).
Kupujem: brezu, ljeto bar jedno, biserno bijelu (više kilograma), vazduh sa Durmitora,Osmijehe, Kikote, Smijehove, Grohote,topli vjetar, nekoliko marama, lake korake, princa jednog (ako se to još uopšte prodaje), izmaglicu jednu (čak i ako moram kupiti jesen zbog toga),zaklon od lišća, zvončiće, bubnjeve, olovke sa štrasom, zagrljaje, svesku šarenu mirišljavu, bebu (da li to može da se iznajmi?), daljine (da ih prekrojim u blizine),ušuškanost, pravo stanje stvari, jastuk od žitarica,detektor laži (imam utsak da me preplavljuju), nekoliko vjerovanja (mada, ne znam da li još znam da ih koristim), znanja razna,
dane, nedelje, sate (neke bih i za trampu imala), zelenilo, plavetnilo,Kiki karamele,ramove za neke uslikane osmijehe, ogledala za divne ljude koji mi dolaze, rodjendan u maju, božićno raspoloženje ( i sve vrste dobrih raspoloženja), sandal, smirnu, borovinu, cvijeće,kupujem zaborave, oproštaje, prevazilaženja, neku spravu da me učini nevidljivom, pravu Vegetu, udobnu stolicu, tišinu, istinu, nove kalupe za mjerenje vremena,treće oko,svejednoću (mnogo bih kupila), common sense (Galadriela, prodaješ?), maskaru, strpljenje za šminkanje,koji milion eritrocita (A+).

9 comments:

  1. Vidi,imam svashta,imash svashta.Mozemo se dogovoriti.Mozemo trgovati.

    ReplyDelete
  2. Obavezno!
    Za tebe imam i neke specijalne ponude.

    ReplyDelete
  3. ...e, ja bi pazarila ta četiri teška poznanstva....trebaju mi da kompletiram kolekciju....

    ReplyDelete
  4. U duhu sveopšteg besavljenja za sobom ostavljam gomilu smeha, najčešće svog, ali i tuđeg. Pa rekoh, ako treba ima se. Cijena prava sitnica.
    NIKAD NISAM ZNAO DA ZARADIM ZA SEBE.

    Kupio bih ako je ostalo neki višak kilograme i te kutije, uvek mi zafali kutija!

    ReplyDelete
  5. Ovako, poklanjam ti jedan common sense za odnos sa komsilukom i za kad se sve zaglavi negde u novembru sa hladnim kisama.
    Menjam jedan za predizbornu kampanju, rezultate izbora i buducnost zemlje, moze za one olovke, bilo kakve-nikad nemam ni jednu. I prodajem jedan, za napukle odnose koji sire miris razocarenja.

    ReplyDelete
  6. Dogovorile smo se, Galadrijela!
    Imam i jedan lijepak za napukle odnose,pola flašice, poslaću ti(to je poklon).

    ReplyDelete
  7. Ja, za sada, imam zagrljaja (u ogromnim kolicinama, zaostalo mi iz prethodnih godina, mada jos su svezi, ne brini)i jedan rodjendan u maju (nije za prodaju ali bih ga rado s tobom podelila :)).

    ReplyDelete